logo songteksten.net

Harrison Ford zwaargewond bij vliegtuigongeluk

(Novum) - Harrison Ford is donderdag zwaargewond bij een vliegtuigongeluk in Californië, meldt NBC. Hij maakte een crashlanding op een golfbaan in Mar Vista met een trainingsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog.

De acteur werd overgebracht naar een ziekenhuis. Zijn toestand werd in eerste instantie kritiek genoemd, maar volgens bronnen van NBC is de omschrijving 'ernstig' nauwkeuriger. Hij zou snijwonden aan zijn hoofd hebben en mogelijk ook botbreuken.

"Zijn gezicht zat onder het bloed", zei Howard Tabe, een medewerker van de golfbaan tegen NBC. "Twee goede artsen ontfermden zich over hem en zorgden goed voor hem. Ik heb geholpen door een deken onder zijn heup te schuiven."

De golfbaan ligt even ten westen van het vliegveld van Santa Monica, waar het vliegtuig kort daarvoor was opgestegen, zei Ian Gregor van de federale luchtvaartdienst FAA tegen NBC. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend.

Ford (72) is een fervent vliegtuig- en helikopterpiloot. In 1999 was hij betrokken bij een helikopterongeluk, waar hij zonder al te ernstige verwondingen van af kwam.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren