logo songteksten.net

‘Smeris gaat in seizoen drie naar buitenland'

(Novum) - AMSTERDAM - Het derde seizoen van hitserie Smeris speelt zich vrijwel zeker af in het buitenland. Dat heeft bedenker en producent Pieter Kuijpers verklapt op de perspresentatie van de nieuwe reeks van de BNN-hit.

In het tweede seizoen duiken de onconventionele rechercheurs Theo (Jeroen van Koningsbrugge) en Willem (Dennis van de Ven) in de Amsterdamse vrouwenhandel. “Het eerste seizoen speelde zich af in de Tilburgse hennepteelt”, legt Kuijpers uit. “We wilden onder alle grappen en spanning echt de keerzijde van de medaille van het Nederlandse softdrugsbeleid laten zien.” De nieuwe verhaallijn doet hetzelfde voor de prostitutie. “Veel mensen romantiseren het leven achter de ramen toch, en zien het bijna als iets gezelligs. Terwijl er een verschrikkelijke wereld achter schuilgaat.”

De makers van Smeris verrichtten veel research voor het nieuwe seizoen. “We hebben met een aantal vrouwen gepraat die jarenlang in dat wereldje hebben gezet”, vertelt de producent. “Achterdocht, verraad en angst vieren er hoogtij. De enige manier om te overleven, is door je collega's te verraden. Het is waanzinnig dat dit soort praktijken überhaupt bestaan in een geciviliseerd land als het onze."

Het ontwikkelen van de tweede reeks ging in nauwe samenspraak met hoofdrolspelers Van Koningsbrugge en Van de Ven. Ook werd het schrijversteam uitgebreid. “We hebben in grote lijnen plannen liggen voor een derde seizoen en een film”, bevestigt Kuijpers. Al zal het in productie nemen hiervan afhangen van de kijkcijfers. “We werken toe naar een derde seizoen in het buitenland, al hebben we nog niet besloten waar onze helden precies belanden.” Het wordt vermoedelijk wel een plek in Europa. “Maar het zal er ook van afhangen welke stad we op een mooie, originele manier in beeld kunnen brengen. Dat hebben we met Tilburg en Amsterdam ook heel bewust geprobeerd.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren