logo songteksten.net

´Heineken-flesjes in Hazes-film kloppen wél´

(Novum) - AMSTERDAM - In 'Bloed, zweet en tranen', de film over het leven van André Hazes, zijn de correcte flesjes en blikjes bier te zien die horen bij de periode waarin de film zich afspeelt. Dat heeft een woordvoerder van producent Lemming Film vrijdag laten weten.

Een bierexpert constateerde donderdag in het Radio 10-programma 'Tim in de morgen' dat in de peperdure Hollywood-thriller 'Kidnapping Mr Heineken' de verkeerde flesjes zijn gebruikt. In de film zijn groene flesjes te zien, die het bedrijf pas in 2012 introduceerde. Het anachronisme is opvallend omdat de producent van tevoren had laten weten grote waarde te hechten aan de authenticiteit van alle details.

Ook in de Hazes-film komen veel blikjes en flesjes bier voor. Het verhaal speelt zich af in drie cruciale periodes in het leven van de volkszanger. "In de jaren zestig worden er van die grote bruine flesjes gedronken", legt een zegsvrouw uit. "En voor de jaren tachtig hebben we van die oude blikjes gebruikt, met zo'n groot lipje." Voor het derde deel van de film, dat zich afspeelt in het sterfjaar van Hazes, zijn ook de juiste blikjes gebruikt die Heineken in 2004 verkocht.

'Bloed, zweet en tranen' draait vanaf 2 april in de Nederlandse bioscopen. De hoofdrollen worden gespeeld door Martijn Fischer, Hadewych Minis, Raymond Thiry en Loek Peters.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren