logo songteksten.net

Roxeanne Hazes vond film over vader heftig

(Novum) - AMSTERDAM - Zangeres Roxeanne Hazes vond het zien van de film Bloed zweet en tranen, over het leven van haar vader, "heel erg heftig". De dochter van de in 2004 overleden volkszanger heeft al een voorvertoning van de speelfilm mogen bijwonen. Het drama, dat begin april in de bioscopen te zien is, vertelt over de drie belangrijkste perioden uit het leven van Hazes.

"Ik heb dankzij de film zelfs nieuwe dingen over zijn leven geleerd", vertelt de zangeres aan BuzzE. "Vooral van papa's kindertijd was er nog veel dat ik niet wist. Ik wist wel dat het geen fijne tijd was geweest, maar het is heel anders om zulke dingen op een groot scherm terug te zien." Acteur Raymond Thiry speelt de vader van André Hazes. "Hij speelt een heel nare man, en dat doet hij heel overtuigend. Ik had niets anders verwacht, want hij is vermoedelijk de beste acteur van Nederland. Maar ik vind het ook jammer: ik ben al jaren groot fan van zijn personage Luther in Penoza. Ik vrees echter dat ik hem nu nooit meer kan zien zonder aan Bloed, zweet en tranen te denken."

De dochter van Hazes is ook erg te spreken over de jonge actrice Pien Westendorp, die haar in de film vertolkt. "Alleen is Pien echt veel knapper dan ik in die periode was."

Roxeanne verheugt zich, behalve op de première van de film, ook op de grote finale van de gelijknamige talentenjacht op SBS6. Vrijdagavond wordt bepaald wie dit seizoen van de zangerzoektocht Bloed, zweet en tranen gaat winnen. "Het is geweldig hoeveel talent er in Nederland rondloopt", knikt ze. "En dan niet alleen maar volkszangers, maar ook in andere genres. Ik denk dat we met dit programma nog jarenlang vooruit kunnen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren