logo songteksten.net

Al 122.000 mensen willen af van Kanye West

(Novum) - LONDEN - Al 122.000 mensen hebben een petitie getekend om een stokje te steken voor het optreden van Kanye West op het Britse muziekfestival Glastonbury. De rapper sluit vooralsnog de zaterdag van het meerdaagse festival af.

De petitie is een initiatief van de Brit Neil Lonsdale, die de petitie maandag meteen nadat het nieuws bekend werd online zette. "Kanye West is een belediging voor muziekliefhebbers over de hele wereld. We betalen honderden ponden om naar Glastonbury te kunnen en daarmee verwachten we een zeker niveau. Kanye is heel duidelijk geweest over zijn visie op muziek. Hij zou naar zijn eigen advies moeten luisteren en zijn headliner-plek moeten doorgeven aan iemand die het verdient. Laten we dit muzikale onrecht proberen te voorkomen", schrijft Lonsdale bij de petitie.

Traditiegetrouw gaan alle kaarten voor Glastonbury in enkele uren na de start van de voorverkoop over de toonbank, zonder dat er iets bekend is over het programma. Fans vertrouwen er blind op dat de programmeurs de beste pop- en rockacts boeken. Maar met het vastleggen van Kanye West is dat vertrouwen van nogal wat Glastonburygangers beschaamd, zo blijkt uit de duizenden boze reacties op social media.

Foo Fighters en Lionel Richie zijn twee andere headliners, meer namen zijn nog niet bekend.

Glastonbury vindt dit jaar van 24 tot en met 28 juni plaats. Het is het grootste openlucht muziekfestival ter wereld. Er gaan rond de 135.000 tickets in de verkoop. In 2014 gingen de kaartjes in recordtijd over de toonbank: binnen een uur en veertig minuten was het festival uitverkocht.

In 2008 ontstond er overigens ook ophef om een rapper op het programma van het Engelse popfestival. Toen was Jay Z de eerste grote hiphopster die als headliner op het befaamde podium stond.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren