logo songteksten.net

Rick Nieman denkt al aan tweede boek

(Novum) - AMSTERDAM - Nieuwslezer Rick Nieman heeft zijn debuutroman uitgebracht: Altijd Viareggio. In RTL Late Night vertelt Rick dat hij het misschien niet bij één boek houdt.

"Schrijven doe je helemaal alleen, in een hutje op de hei", vertelt Nieman. Hij benadrukt dat het bij tv-maken heel anders is, 'dat doe je met elkaar'. "Schrijven is eenzaam en zwaar, maar ook heel leuk. Dus ja, wie weet komt er nog een boek", vervolgt de nieuwslezer. "Maar geef me even een paar maanden", vervolgt hij lachend.

De debuutroman van Rick gaat over mannenvriendschap en motoren. Hij rijdt zelf ook al jaren motor, samen met zijn vrienden. Het boek is dan ook gebaseerd op zijn eigen leven. "Tien jaar geleden heb ik de aanzet geschreven", aldus Rick, die het boek een tijdje geleden weer tevoorschijn toverde toen een vriend van hem vijftig werd.

Rick gaf het boek op de verjaardag aan al zijn motorvrienden. "Een week later zag ik ze weer en toen zeiden ze me dat het een leuk boek was en dat ik er echt wat mee moest doen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren