logo songteksten.net

Succes maakt Nielson creatiever

(Novum) - Sinds hij hit na hit scoort, gaat het schrijven van nieuwe muziek Nielson een stuk gemakkelijker af. In de afgelopen tweeënhalf jaar heeft de 25-jarige zanger zich naar eigen zeggen enorm ontwikkeld. "Dat ga je nu ook terug horen op m'n nieuwe platen", zegt hij tegen Novum Nieuws.

"De teksten zijn allemaal wat directer geworden, ik neem eigenlijk geen blad meer voor de mond. Ik zeg gewoon letterlijk wat ik voel en wat ik denk en dat maakt muziek heel eerlijk en puur", beschrijft Nielson, die eigenlijk Niels Littooij heet, zijn stormachtige ontwikkeling. De zanger weet niet of hij dat had bereikt als zijn carrière niet in een stroomversnelling was beland. "Je hoort ook wel eens verhalen dat het je creativiteit in de weg kan staan maar dat is bij mij juist net andersom."

Nielson brengt zondag, als de zomertijd ingaat, het eerste deel van het tweeluik Met de Tijd Mee uit. Het tweede deel volgt als de wintertijd weer ingaat. "Dat leek me heel leuk omdat muziek en tijd voor mij heel erg met elkaar verbonden zijn. Muziek kan je aan een bepaalde toffe periode in je leven doen terugdenken en ik hoop dat ik dat met mijn muziek ook bereik voor andere mensen", legt hij uit.

De EP's, ieder gevuld met zes nummers, hebben beide hun eigen geluid. "De eerste is voor tijdens de zomer en is wat luchtiger, vrijer en wat vrolijker en het tweede deel zal iets melancholischer zijn omdat we dan de winter weer in gaan."

De zanger brak eind 2012 door met het nummer Beauty en de Brains. Hij kijkt bijna met ongeloof terug op de laatste twee jaar. "Ik heb vijf hits op mijn naam mogen zetten. Dat slaat nergens op. Dat kun je nooit van tevoren bedenken." De singer-songwriter heeft dan ook al een paar jongensdromen zien uitkomen. Onder meer het voorprogramma van Guus Meeuwis en de concertserie Vrienden van Amstel waren hoogtepunten voor hem. Toch durft Nielson nog groter te denken.

"Je wordt eigenlijk alleen maar ambitieuzer naar mate het goed gaat", legt hij uit. "Ik heb nog nooit op Pinkpop gestaan, ik heb m'n mooiste liedje nog niet geschreven, ik heb de Ziggo Dome of de HMH nog niet uitverkocht, ik heb nog nooit een eigen evenement opgezet. Al die dingen staan op mijn verlanglijstje." Naar eigen zeggen heeft hij zijn plafond in ieder geval nog niet in zicht. "Ik ga gewoon door en ik zie wel waar het schip strandt."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren