logo songteksten.net

Bezoekers verkleden zich voor Comic Con

(Novum) - UTRECHT- In de Jaarbeurs in Utrecht is zaterdag de Dutch Comic Con van start gegaan. Het van oorsprong Amerikaanse evenement vindt dit weekend voor het eerst plaats in Nederland en is een walhalla voor liefhebbers van comics, films, games en fantasy en cartoons.

De nadruk van deze eerste editie in Nederland ligt op cosplay; het verkleden als een figuur uit een serie, film of strip. De Jaarbeurs is dit weekend dan ook het toneel van bezoekers die voor de gelegenheid in de huid van Batman, Pikachu, The Joker en andere populaire filmfiguren, striphelden en game-personages kruipen.

Wie televisiesterren wil spotten is er ook aan het juiste adres. Onder anderen Breaking Bad-acteur Giancarlo Esposito, Stanislav Janeski - beter bekend als Victor Kruml uit Harry Potter - Michael Cudlitz uit The Walking Dead en Joseph Gatt uit de populaire fantasy-serie Game of Thrones brengen een bezoek aan Comic Con en delen handtekeningen uit.

Behalve bekende acteurs zijn er ook internationale tekenaars als Robert van der Kroft, tekenaar van de strip Sjors en Sjimmie. Ook zijn er optredens waar bezoekers kunnen neuzen tussen strips, de nieuwste games, films, speelgoed en collectables. Ook is er een bioscoop, zijn er verkleedwedstrijden en is de iconische Batmobile uit 1966 voor de gelegenheid naar de Jaarbeurs gehaald.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren