logo songteksten.net

Lodewijk Hoekstra maakt Keukenhof moderner

(Novum) - LISSE - Tv-tuinman Lodewijk Hoekstra heeft ambitieuze plannen om de Keukenhof een modernere uitstraling te geven. Bij de bloemententoonstelling wordt een centrum gebouwd waar vanaf 2018 de vernieuwing van groen Nederland wordt tentoongesteld. Dat vertelt Hoekstra, samen met tuin- en landschapsontwerper Nico Wissing initiatiefnemer van het project Dutch Green Inspiration Center.

Met een investering van 40 tot 50 miljoen euro moet het landgoed rond bloemenpark de Keukenhof een nieuw en moderner gezicht krijgen. "Het moet een permanente expositie worden waarbij natuur, duurzaamheid en innovatie centraal staan. Daarbij geven we ook antwoorden op de vragen van deze tijd, zoals klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en leefbaarheid in stedelijke omgeving", zegt Hoekstra, bekend van het RTL-programma Eigen huis en tuin.

Hoekstra vindt dat Nederland op een vernieuwende manier leidend moet blijven met het 'groene cluster' dat wereldwijd aan de man wordt gebracht. "Iedereen kent de Keukenhof, maar dat is het oude verhaal. Daarmee blijven we hangen in het beeld van de bekende tulpen, molens en klompen. Er is behoefte aan een vernieuwend geluid. Juist onze expertise in de agricultuur, sierteelt, design en in watermanagement zijn van onschatbare waarde. Maar die moeten dan wel worden gepresenteerd."

Verschillende ondernemingen, overheden en andere organisaties hebben al belangstelling voor de vernieuwingsplannen, zoals de Rabobank, Greenport, gemeente Lisse, de provincie Zuid-Holland en de Ontwikkelingsmaatschappij Bollenstreek. Ook staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken omarmt het idee van Wissing en Hoekstra. De partijen zien het als een enorme kans voor de groene sector.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren