logo songteksten.net

Mad Men-bedenker neemt verantwoordelijkheid

(Novum) - LOS ANGELES - Over zeven afleveringen is de veelvuldig bewierookte Amerikaanse serie Mad Men definitief afgelopen. De laatste afleveringen van de reeks over de creatieve reclameman Don Draper, zijn gezin en werk worden vanaf 5 april in de VS uitgezonden.

Bedenker en schrijver Matthew Weiner is zich erg bewust van de verantwoordelijkheid die hij heeft om 'zijn' personages een mooi eind te geven. Dat vertelt hij aan NY Daily News. Weiner wil nog niks loslaten over hoe het de geliefde karakters verder zal vergaan de komende zeven afleveringen. "Ik ben me er bewust van dat het leven van de personages ophoudt op de manier die ik verzin. Ik voel me verantwoordelijk voor ze. De kijkers zullen wel tevreden zijn over de afloop, denk ik. Ik heb geprobeerd er een verhaal met een begin, middendeel en einde van te maken."

In tegenstelling tot andere series zoals Dexter of Breaking Bad, is er niet één duidelijke centrale verhaallijn die afgerond moet worden. De kwesties in de reeks zijn vaak klein en persoonlijk, zoals romantische verwikkelingen of geldproblemen. Zo heeft Don Draper een identiteitscrisis, maar zelfs als die uit de hand loopt, zal dat vooral hemzelf treffen. "Dit verhaal speelt zich af op kleine, persoonlijke schaal. Het echte leven hangt ook aan elkaar van beslissingen en keuzes."

Hoewel eerdere seizoenen vaak al eindigden met duidelijke afgeronde verhaallijnen, is nog niet bekend welke richting de komende episodes opgaan. Wel is Weiner duidelijk nostalgisch: "Ik wilde dat de show zou meegroeien met de acteurs. De actrice die Sally speelt, was 7 toen we begonnen. Ze is nu 15. Dat is onderdeel van het verhaal. Als de show stopt, is dat het einde van een tijdperk."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren