logo songteksten.net

Maarten Heijmans in familievoorstelling RO

(Novum) - ROTTERDAM - Acteur Maarten Heijmans speelt komend najaar de hoofdrol in De gelaarsde poes, de nieuwe familievoorstelling van het RO Theater. Dat heeft het gezelschap woensdag gemeld.

Heijmans kreeg het afgelopen jaar landelijke bekendheid met zijn hoofdrol in de veelgeprezen serie over Ramses Shaffy. Andere rollen zijn er voor Arjan Ederveen, Alex Klaasen, Dick van den Toorn, Keja Klaasje Kwestro en Wart Kamps. Het stuk is geschreven door Don Duyns, die eerder met het RO Theater de succesvolle musical Lang & gelukkig maakte.

De eigentijdse bewerking van het bekende sprookje gaat over molenaarszoon Jaap, die als hij alles kwijtraakt nog maar op één vriend kan vertrouwen: zijn gelaarsde Poes. Samen trekken ze door een vreemd land, op zoek naar eten en werk. Door de slimme en onnavolgbare streken van Poes weten de twee in no time het vertrouwen van de koning te winnen en een plek aan het hof te verwerven. Maar is alles wel zo mooi als het lijkt?

De familievoorstellingen van het Ro Theater oogsten al jaren veel succes en vielen diverse keren in de prijzen. Gijs Naber won voor zijn bijrol in Lang & gelukkig de Musical Award 2015. En Woef Side Story (2012-2013) was met vijf Musical Awards (waaronder Beste Kleine Musical 2013) de grote winnaar van het Musical Awards Gala 2013.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren