logo songteksten.net

Speelfilm zinloos geweld volgend jaar in bios

(Novum) - UITHOORN - Schrijver Dick van den Heuvel, die hits als Spijt en Razend heeft geschreven, heeft zich verbonden aan de speelfilm over zinloos geweld. Hij schrijft samen met de twee scholieren die het project hebben geïnitieerd het scenario van Fataal, zoals de film gaat heten. Het resultaat moet begin 2016 in de bioscoop te zien zijn.

Dat heeft producent Take One NL Productions woensdag bekendgemaakt. Jesse Bleekemolen (17) en Stijn van Dongen (15) hebben de afgelopen maanden talloze gesprekken gehad met nabestaanden van slachtoffers van zinloos geweld en verwerken al die verhalen momenteel in een script. "Op die manier krijgen we meer inzicht in de pijn van de slachtoffers én de daders, en meer inzicht in het maatschappelijke probleem achter dit soort incidenten", stelt Bleekemolen. Zij werken ook intensief samen met Moed, de landelijke stichting tegen zinloos geweld.

De opnames vinden in het najaar plaats. Dan worden ook de acteurs bekendgemaakt. De producenten stellen dat diverse bekende Nederlanders hun medewerking al hebben toegezegd.

Fataal! vertelt over een man die een jongen die een ruzie probeert te sussen en hierbij klappen krijgt. Hij overleeft de aanval wel, maar krijgt wel last van enorme angstaanvallen die hem beletten goed te functioneren. In het verhaal zitten talloze elementen en anekdotes verwerkt die de nabestaanden de twee makers hebben verteld.

De film wordt gefinancierd middels crowdfunding: het project is inmiddels aangemeld bij de website Cinecrowd. De twee producenten hebben onder meer gesproken met de nabestaanden van Niels Kooistra uit Leeuwarden en Pierre Weymans uit Alphen aan den Rijn. Kooistra (28) overleed aan zijn verwondingen nadat een groep hem aanviel omdat hij 'midje' zei, Fries voor goedemiddag. Pierre Weymans (27) werd in december 2014 doodgestoken in Alphen aan den Rijn toen hij probeerde tijdens het stappen een ruzie te sussen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren