logo songteksten.net

Enschede in de ban van The Passion

(Novum) - ENSCHEDE - Voor de vijfde keer wordt donderdagavond The Passion opgevoerd. Dit jaar is Enschede het toneel van de moderne muzikale uitvoering van het lijdensverhaal van Jezus. Voor het eerst is het spektakel van de EO en KRO niet alleen op televisie bij NPO 1 maar ook rechtstreeks op NPO Radio 2 te volgen.

The Passion, volgens traditie op Witte Donderdag, groeide in de afgelopen jaren uit tot een ware kijkcijferhit. Keken er de eerste keer zo'n 980.000 mensen, vorig jaar stond de teller op 3,2 miljoen. De laatste editie in Groningen trok bovendien 20.000 bezoekers.

Dit jaar speelt Jim de Groot de rol van Jezus en Shirma Rouse die van Maria. Verder doen Jeroen van der Boom (Petrus), Jeroen van Koningsbrugge (Judas), Jon van Eerd (Pontius Pilatus), Robert ten Brink (de verteller) en Bridget Maasland (verslaggeving) mee.

Zo'n 750 mensen lopen donderdagavond mee met de processie, die van de door de vuurwerkramp getroffen wijk Roombeek leidt naar het H.J. van Heekplein. Veertig mensen dragen het enorme witte kruis.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren