logo songteksten.net

Jim de Groot 'gered' door Jezus

(Novum) - ENSCHEDE - Jim de Groot schittert donderdagavond als Jezus in het jaarlijkse paasspektakel The Passion van KRO en EO. De hoofdrol in de massale muzikale processie kwam voor de zanger en acteur precies op het juiste moment. "Het voelt alsof het zo moest zijn", vertelt De Groot aan BuzzE. "Ik heb een hele tijd niets gedaan. En net op het moment dat ik dacht: nu wil ik wel weer het podium op, werd ik gebeld voor The Passion."

"Ik kon deze rol heel goed gebruiken." In eerste instantie geloofde de zoon van Boudewijn de Groot er overigens niets van dat de producent hém wilde hebben voor de rol van Jezus. Maar nu het moment van de waarheid bijna is aangebroken, kan hij geen afstand meer doen van zijn karakter. "Het is heel dubbel. Aan de ene kant ben ik heel bij als het vanavond achter de rug is en ik aan het bier kan met de crew. Aan de andere kant wil ik helemaal niet dat dit straks voorbij is. Ik heb al voorgesteld om mij elk jaar Jezus te laten spelen." Met een dikke knipoog: "Maar dat idee werd met hoongelach ontvangen. Het is toch onderdeel van het concept dat de rollen elk jaar door anderen worden vertolkt."

The Passion wordt donderdagavond voor de vijfde keer opgevoerd. Dit jaar is Enschede het toneel van de moderne muzikale uitvoering van het lijdensverhaal van Jezus. Naast De Groot treden Shirma Rouse (Maria), Jeroen van der Boom (Petrus), Jeroen van Koningsbrugge (Judas), Jon van Eerd (Pontius Pilatus), Robert ten Brink (de verteller), Bridget Maasland (verslaggeving) en Dave Roelvink (Barabbas) op in het spektakel dat door Enschede trekt.

De co-productie van omroepen KRO en EO groeide in de afgelopen jaren uit tot een ware kijkcijferhit. De eerste keer schakelden zo'n 980.000 mensen in op de live-uitzending, vorig jaar stond de teller op 3,2 miljoen. Het zal de hoofdrolspeler om het even zijn of deze editie weer een record breekt. "Het maakt mij niet uit of er twaalf of 12 miljoen mensen kijken. Ik zie alleen de bezoekers op het plein. Daar haal ik mijn energie uit."

Op de ochtend voor het grote moment loopt de spanning op in Enschede. "We zitten erbij als goden in Frankrijk, maar worden wel steeds zenuwachtiger", biecht De Groot op. "Maar ik heb mijn zenuwen onder controle hoor." De afgelopen dagen werd er druk gerepeteerd en werden al stukken opgenomen, maar vanaf half negen donderdagavond moet alles samenvallen. "We houden geen doorloop. De uitvoering is ook de eerste keer dat we het helemaal doen. Ik kan niet wachten!''

Het enige waar Jezus een beetje tegenop ziet, is de kou. "Godzijdank zijn die idiote windstoten gaan liggen, maar het is wel verschrikkelijk koud. Ik heb drie setjes thermo-ondergoed klaarliggen. Jammer eigenlijk dat Christus niet in de zomer is gekruisigd."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren