logo songteksten.net

Beste Nederlandse lied van Acda en De Munnik

(Novum) - HILVERSUM - Acda en De Munnik hebben volgens de luisteraars van 3FM het beste Nederlandse liedje ooit gemaakt. Met het nummer 'Het regent zonnestralen' is het duo donderdag de winnaar geworden van De Gouden Klomp. Initiatiefnemers van deze nieuwe prijs, Coen en Sander, maakten het nieuws bekend in hun radioshow.

Vrijdag zendt NPO 3FM tussen 09.00 en 18.00 uur De Gouden Klomp Top 103 uit. Deze lijst bestaat uit de meest populaire Nederlandse liedjes. Het gaat daarbij niet alleen om Nederlandstalige nummers. Artiesten van eigen bodem die in het Engels zingen, staan ook in de lijst die 3FM vrijdag uitzendt.

De bekendmaking van de prijs vond plaats vooruitlopend op de 3FM Awards in het Utrechtse TivoliVredenburg. Hier worden donderdagavond de jaarlijkse radioprijzen voor beste Nederlandse popacts uitgereikt.

Thomas Acda zei in een reactie verrast te zijn en kan zich wel vinden in de keuze van de luisteraars. Zelf vinden ze het nummer 'Het regent zonnestralen' ook hun beste nummer. Paul de Munnik vond de prijs geweldig. "Het zal er vast mee te maken hebben dat we gestopt zijn. Ons afscheid heeft vast aan de onderscheiding bijgedragen. Maar we zijn wel vereerd", zei De Munnik.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren