logo songteksten.net

Op jacht naar vinyl tijdens Record Store Day

(Novum) - AMSTERDAM - Ruim tachtig cd- en vinylwinkels doen zaterdag mee aan de zesde Record Store Day. Tijdens het jaarlijkse evenement worden onafhankelijk platenwinkels in het zonnetje gezet. Door het hele land zijn er meer dan 250 'instore' concerten van onder anderen Kensington, Dotan, Spinvis, Typhoon, Armand & The Kik en Ellen ten Damme. Maar ook minder bekende namen krijgen een podium.

Record Store Day ontstond in 2007 in de Verenigde Staten als ondersteuning van de platenhandelaren in een tijd dat de cd-markt begon in te storten. Het is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen waar duizenden zaken aan meedoen. In 2010 haakten ook de Nederlandse platenhandelaren aan.

Speciaal voor Record Store Day, met dit jaar Typhoon als ambassadeur, is bovendien een lijst met speciale releases samengesteld, die alleen zaterdag verkrijgbaar zijn. De speciale uitgaven van voorproefjes, nieuw nummers, remixes, maar ook heruitgaven en nog nooit eerder uitgebrachte opnames zijn in een beperkte oplage van enkele honderden tot enkele duizenden beschikbaar. Bij geen enkele platenwinkel zijn dan ook alle speciale uitgaven te vinden. Het winkelen op Record Store Day is dan ook vooral een zoektocht naar die ene bijzondere plaat.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren