logo songteksten.net

Jongens en Ramses genomineerd op tv-festival

(Novum) - BANFF - Zes Nederlandse producties zijn genomineerd voor prijzen op het BANFF World Media Festival in Canada. Onder meer de veelgeprezen telefilm Jongens en de hitserie Ramses maken begin juni kans op een zogenoemde Rockie Award.

Dat heeft het festival zaterdag bekendgemaakt. Jongens, dat vertelt over twee verliefde tieners, is genomineerd in de categorie 'jeugd fictie'. Ramses maakt kans in de categorie beste serie en neemt het op tegen onder meer hitserie Fargo.

Andere Nederlandse programma's die kans maken op prijzen zijn Munya in mij (een Zappbios-animatie over een dik meisje), de documentaires In de rij voor Anne Frank en Mensjesrechten en de jeugdproductie The Sand Artist and the War. Ook de nominaties voor beste sf-serie heeft een Nederlands tintje: in deze categorie maakt hitserie Outlander met de Nederlandse actrice Lotte Verbeek kans op een prijs.

Het BANFF World Media Festival geldt als een van de belangrijkste evenementen ter wereld op het gebied van televisieprogramma's. De prijzen worden op 10 juni uitgereikt. De telefilm Jongens en Ramses wonnen eerder al een flink aantal buitenlandse prijzen. Zo werd Jongens, met in de hoofdrollen Gijs Blom en Ko Zandvliet, op het Filmfestival van Utrecht bekroond met de Jongerenprijs, de KNF-prijs van de Filmjournalisten en de Cinema.nl Afficheprijs.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren