logo songteksten.net

Jurk Scarlett O'Hara is 137.000 dollar waard

(Novum) - DALLAS - De jurk van Scarlett O'Hara uit de klassieker Gone with the Wind heeft op een veiling 137.000 dollar (omgerekend zo'n 127.000 euro) opgebracht. Het kledingstuk ging zaterdag onder de hamer in Beverly Hills (Californië).

Het was een van de ruim 150 items uit de film die werden geveild door Heritage Veilingen. De grijs met zwarte jurk werd in de met acht Oscars bekroonde film uit 1939 gedragen door Vivien Leigh.

Het behoort tot de privéverzameling van James Tumblin. De man die voorheen verantwoordelijk was voor de haar- en make-up afdeling van filmmaatschappij Universal Studios, heeft met 300.000 voorwerpen de grootste collectie van Gone with the Wind. Hij kocht de jurk van O'Hara ooit voor twintig dollar op het moment dat het kledingstuk zou worden weggegooid.

Andere topstukken op de veiling waren een strooien hoed gedragen door Leigh (52.000 dollar), de broek en jas van hoofdrolspeler Clark Gable (55.000 dollar) en een zwarte hoed die gedragen werd door meerdere vrouwelijke hoofdrolspelers van de film (30.000 dollar).

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren