logo songteksten.net

Ricky Gervais: alle jagers even walgelijk

(Novum) - NEW YORK - Ricky Gervais vindt niet dat hij zich seksistisch heeft opgesteld door een vrouwelijke jager hard aan te pakken op Twitter. Volgens de Britse komiek zijn alle jagers even walgelijk, wat hun geslacht ook is.

De ruzie tussen Gervais en jager Rebecca Francis begon toen hij maandag een foto uit 2010 deelde met zijn miljoenen volgers. Daarop ligt de vrouw lachend naast een giraffe die ze zojuist heeft doodgeschoten. "Wat moet je wel niet hebben meegemaakt om zo'n prachtig dier te doden en er vervolgens lachend naast te gaan liggen?", vroeg hij zich af.

Francis kreeg daarna een lading kritiek over zich heen. In een statement beschuldigde ze Gervais van seksisme. "Hij heeft zijn macht en invloed aangewend om jagende vrouwen aan te vallen. Door hem wensen duizenden mensen mij, mijn familie en vele andere vrouwen die jagen dood. Ik zal nooit mijn excuses aanbieden, want mijn passie voor jagen en het beschermen van de natuur maken echt een verschil voor de wilde dieren."

Gervais, een uitgesproken dierenactivist, is niet onder de indruk. "We moeten de nobele sport van de plezierjacht ontdoen van dit verschrikkelijke seksisme", twittert hij cynisch. "De mannen en vrouwen die dit doen, zijn allemaal even walgelijk en waardeloos."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren