logo songteksten.net

Reünie City To City na DWDD-optreden

(Novum) - ROTTERDAM - City To City, dat in 1999 een hit scoorde met The Road Ahead, is bezig met een reünie. Het idee ontstond toen het duo onlangs gevraagd werd het liedje te zingen in De Wereld Draait Door.

"De reacties waren zo overweldigend dat we serieus nadenken over een bescheiden reünietour", zegt zanger Maarten van Praag in het AD. Er is inmiddels ook een Facebookpagina in het leven geroepen over de hereniging.

The Road Ahead werd oorspronkelijk geschreven voor een tv-commercial. Het sloeg aan en City To City bracht het uit als single. Het stond vier weken op één in de Top 40. Het onverwachte succes had echter ook negatieve gevolgen. "Het nummer zorgde voor zo'n stroomversnelling in onze carrière, dat we onszelf opbliezen", zegt Van Praag.

De andere zanger en gitarist van City To City, Sandro van Breemen, raakte overspannen en het duo ging uit elkaar. Jaren later kijkt Van Breemen anders aan tegen het nummer, dat voor veel mensen troostend heeft gewerkt bij een sterfgeval of scheiding bijvoorbeeld. "In 1999 zagen we dat niet omdat we zo druk waren met onze eigen egotrip", zegt hij. "Ik denk dat het tijd wordt die onachtzaamheid op een diepe en pure manier recht te zetten."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren