logo songteksten.net

Kanye West: ik ben een vernieuwer

(Novum) - NEW YORK - Kanye West ziet zichzelf niet echt als een muzikant. Dat zegt de rapper in een interview met het blad Paper, waarvan hij deze maand de cover siert. "Ik ben een uitvinder. Ik ben een vernieuwer."

De man van Kim Kardashian legt uit dat hij zich als student aan de kunstacademie eerst op schilderen richtte, voordat hij besloot "te schilderen met geluid". Nu ligt zijn focus vooral bij mode. "Mode is iets in mijn hart, in mijn geest. Er is geen wereld die mij kan stoppen te doen waar ik van hou."

In zijn werk als vernieuwer helpt Kanye ook graag anderen hun werk te verbeteren, zegt hij. De artiest houdt zijn technieken dan ook niet geheim voor de jongere collega's waar hij mee werkt. "Ik geloof dat het belangrijk is voor mij als artiest om Drake, A$AP, Kendrick, Taylor Swift, al die jongere artiesten, zoveel mogelijk informatie te geven om muziek in de toekomst beter te maken."

Kanye hoeft geen waardering voor al zijn werk te krijgen. "Het maakt me niet eens uit of ik herinnerd wordt", zegt hij. "Als ik echt waardering zou krijgen voor alle dingen die ik ga doen en wil doen, is het te veel. De beloning ligt in de daad zelf."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren