logo songteksten.net

Beau: bezopen tieners maken het meest indruk

(Novum) - AMSTERDAM - Nederland leerde 't Is hier fantasties in de jaren '90 kennen, toen Ursul de Geer vakantiebestemmingen afstruinde op zoek naar verhalen van vakantiegangers. Wat bij de meeste kijkers is blijven hangen, zijn de hordes dronken jongeren. "Die bezopen tieners maken het meest indruk", weet ook de huidige presentator Beau van Erven Dorens. Hij is vanaf eind april terug op de buis met een wintereditie van het tv-programma.

"Die drank en dat uit je dak gaan in disco's is misschien 20 procent van het tv-programma, maar die opnames blijven gewoon beter hangen. Dat heb ik zelf ook", vertelt de presentator tegen BuzzE. De afgelopen tijd bracht hij voor de wintereditie zeven weken door in het buitenland. Een 'slopende periode', noemt hij het. "De ene week ben je in Curaçao, de week erop loop je in de ijskou op Finland en dan zit je weer op Tenerife. Van -20 naar +35."

Van Erven Dorens maakte tijdens de opnamen regelmatig mee dat mensen riepen dat hij de ideale baan heeft. "Ik snap wel dat ze dat zo zien hoor. Het is ook superleuk om te doen. Maar het betekent wel hele dagen over het strand of de piste slenteren en filmen." De presentator moest echt op zoek naar verhalen. "In tegenstelling tot wat mensen denken, is het programma niet voorgeproduceerd."

Hij richt zich in de nieuwe reeks onder meer op Nederlanders die overwinteren in het buitenland, maar ging ook de piste op voor verhalen van wintersporters. "Ik ben met een groep vogelspotters op pad gegaan in Gambia, dook met dolfijnen op Curaçao en deed in Benidorm mee aan een scootmobielrace. Ik vind dat leuk, meebeleven." Een van de mooiste verhalen kwam van een Nederlandse vrouw die in Gambia een twintig jaar jongere vriend had opgedoken. "Zij praatte heel open en eerlijk over die relatie."

De meeste mensen die hij spreekt voor het tv-programma zitten weken en soms maanden op één plek. Dat is niets voor Van Erven Dorens. Hij houdt ervan om met zijn vrouw en kinderen rond te trekken. "Ik zoek graag het avontuur op, ga het liefst naar plekken waar weinig mensen komen en ik wil veel dingen zien." Gambia verraste hem. "Daar zou ik mijn gezin wel een keer mee naartoe willen nemen."

Wat hem het meest is bijgebleven van de opnamen van twee reeksen 't Is hier fantasties is de positieve kijk van buitenlanders op Nederlandse toeristen. "Zij vinden Nederlanders top vakantiegangers. Onze jongeren gedragen zich goed ten opzichte van hun buitenlandse leeftijdgenoten. Het viel mij ook weer op dat Nederlanders zo tevreden zijn op vakantie. We staan bekend als een volk dat klaagt, maar op vakantie zijn we zo vrolijk en uitgelaten. We maken er echt iets van."

't Is hier fantasties is vanaf 24 april te zien bij SBS6. Vorige week werd bekend dat Van Erven Dorens weggaat bij SBS. De tv-zender en de presentator hebben dat in overleg besloten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren