logo songteksten.net

Beth Hart: In mijn liedjes vind ik troost

(Novum) - AMSTERDAM - Beth Hart vindt troost in haar liedjes. "Mijn liedjes zijn mijn manier om mezelf te helen, ze zingen is mijn manier van bidden", vertelt de Amerikaanse zangeres aan FaceCulture.

Hart (43) debuteerde in 1996 met het album Immortal. De zangeres uit Los Angeles worstelde in die tijd met een alcohol- en drugsverslaving en was manisch depressief. Die donkere kanten van haar leven bleven tot nu toe in haar liedjes niet onbelicht.

Haar nieuwe album Better Than Home is haar meest positieve plaat tot nu toe, zegt ze. "Maar het was de moeilijkste om te schrijven. Het voelde ongemakkelijk, omdat ik niet gewend ben om zo te schrijven. Me goed voelen vind ik al eng. Als ik down ben, kan ik niet vallen. Maar als het goed met me gaat, ben ik altijd bang dat God zegt: jij hebt te veel plezier, we gaan jou eens even een levensles leren."

De liedjes op Better Than Home zijn voor de Amerikaanse pijnlijk om te zingen. "Op elk album heb ik altijd de waarheid verteld op dat moment in mijn leven. Zo staan er twee liedjes op Better Than Home over mijn vader, die mijn moeder verliet en ging samenwonen met een andere vrouw. Ik kan daar nu eindelijk over zingen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren