logo songteksten.net

Brigitte Kaandorp maakt Scrooge-musical

(Novum) - HAARLEM - Cabaretier Brigitte Kaandorp gaat een kerstvoorstelling maken. Samen met regisseur Jessica Borst schreef zij Loes en Marlie, een nieuwe bewerking van het wereldberoemde verhaal A Christmas Carol van Charles Dickens. Het stuk is in december in de Stadsschouwburg Haarlem te zien, zo maakte het theater donderdag bekend op de website.

De nieuwe versie speelt zcih af in het hedendaagse Bloemendaal en de hoofdrollen zijn voor twee vrouwen. Scrooge heet nu Loes en wordt gespeeld door Raymonde de Kuyper, die onlangs een Musical Award won voor haar bijrol in Moeder, ik wil bij de revue. Loes is een rijke, alleenstaande vrouw die financieel aan de grond staat nadat haar man haar heeft verlaten voor een leuk jong ding. Kaandorp is zelf te zien als Marlie, haar zakenpartner en beste vriendin.

Eerder verzorgden Erik van Muiswinkel (2011) en Peter de Jong (2013) de traditionele Haarlemse kerstproductie. Het is niet de enige speciale decembervoorstelling die dit jaar wordt gemaakt. In Heerenveen verzorgen Rients Gratama en Aart Staartjes een kerstmusical en in Rotterdam is in december weer een familievoorstelling van Alex Klaasen en Arjan Ederveen te zien.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren