logo songteksten.net

Haagse schouwburg scoort met 'Ladies Nights'

(Novum) - DEN HAAG - Het fenomeen 'Ladies Nights' is ook tot het theater doorgedrongen. In bioscopen worden al jarenlang met groot succes speciale avonden voor vrouwen georganiseerd, met een film die de doelgroep aanspreekt, speciale hapjes en drankjes en een 'goodiebag' na afloop. Maar het initiatief blijkt ook in het theater prima te werken.

De Koninklijke Schouwburg in Den Haag gaat het komende seizoen door met het concept waar het afgelopen seizoen mee werd geƫxperimenteerd en breidt de Ladies Nights zelfs uit met inleidingen en 'meet & greets' met makers en acteurs. ''Het zijn de avonden die als eerste zijn uitverkocht'', legt een woordvoerster van de schouwburg uit. ''De extra aandacht blijkt de drempel om naar het theater te komen aanzienlijk te verlagen.''

In mei vindt nog een speciale avond plaats rond de voorstelling Powervrouwen; voor komend seizoen staan onder meer de monoloog M/V2 van Huub Stapel en de tragikomedie Moeders & zonen op het programma. De vrouwelijke bezoekers krijgen een speciale rondleiding door het majestueuze gebouw, worden ontvangen met een glaasje bubbels en gaan naar huis met een tasje vol kortingsbonnen, magazines en proefproducten.

Voor zover bekend is de Koninklijke Schouwburg op dit moment het enige theater van Nederland dat Ladies Nights op structurele basis aanbiedt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren