logo songteksten.net

Bruce Jenner: ik ben een vrouw

(Novum) - LOS ANGELES - Bruce Jenner heeft dan eindelijk bevestigd dat hij als vrouw door het leven gaat. De realityster van Keeping Up With the Kardashians gaf vrijdagavond in een interview met Diane Sawyer toe dat hij transgender is.

''Ik ben in elk opzicht een vrouw'', zei Bruce in een twee uur durend exclusief interview voor het ABC-programma 20/20. De stiefvader van Kim Kardashian zei ook een hekel te hebben aan de term 'een vrouw die vastzit in een mannenlichaam'. ''Ik ben mezelf. Ik zit helemaal niet vast in iemands lichaam.''

Jenner was in de jaren zeventig een gevierd Olympisch atleet en kampioen, maar Bruce was toen alles behalve gelukkig. ''Ik zie een verward persoon die toentertijd wegrende voor zijn leven.'' De realityster begon daarom al in de jaren tachtig vrouwelijke hormonen te slikken. Zijn ex-vrouw Kris Jenner wist dit. Ook wist de moeder van Kim Kardashian dat Bruce af en toe in vrouwenkleding rondliep. Toch had Kris het 'moeilijk' met het nieuws dat Bruce definitief in een vrouw wilde veranderen, vertelt Jenner. ''Maar ze is nog steeds een goede vrouw.''

Bruce vond het erg moeilijk om zijn kinderen te vertellen over zijn aanstaande geslachtsverandering. Hij wilde zijn zonen en dochters niet kwetsen en zei daarom: ''Ik ben papa. Je mag me papa noemen, want ik zal altijd jullie vader zijn.'' Volgens Jenner had Khloé het meeste moeite om de situatie te accepteren. ''Ze heeft al heel veel verloren in haar leven'', aldus Bruce, waarmee hij refereerde aan de dood van Khloé's vader Robert Kardashian en haar mislukte huwelijk met Lamar Odom.

Kim en Kanye West waren juist het meest accepterend. Vooral Kanye speelde hierin een grote rol, aldus Bruce. West legde zijn vrouw uit dat iedereen de kans moet krijgen om zichzelf te zijn, waarop Kim tegen Bruce zei dat hij ervoor moest gaan.

Jenner vertelde verder dat hij geen haast heeft om een geslachtsveranderende operatie te ondergaan, maar dat het wel ooit gaat gebeuren. Ook zei hij momenteel a-seksueel te zijn. Hij heeft nog nooit het bed gedeeld met een man en ''ik ben niet homoseksueel'', besloot Bruce.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren