logo songteksten.net

Drukte in grote steden met koningsnacht

(Novum) - UTRECHT - Het is zondagavond behoorlijk druk in de grote steden tijdens koningsnacht. In Utrecht werd de Weerdsingel aan het begin van de avond een minuut of twintig afgesloten omdat er te veel mensen waren. "Via lichtkranten en Twitter hebben we mensen er op gewezen dat ze beter naar andere plekken konden gaan'', aldus een woordvoerster van de gemeente. "Problemen hebben we nog niet gehad. Het is gezellig druk, en best wel koud.''

De woordvoerster schat in dat er ongeveer net zoveel mensen zijn als vorig jaar tijdens koningsnacht. Toen brachten totaal zo'n 100.000 mensen de avond en nacht door in het centrum van Utrecht. De vrijmarkt begon zondag om 18.00 uur. In de stad zijn verder diverse optredens van bandjes en dj's.

In Den Haag sprak de politie van een 'gezellige drukte' tijdens het Life I Live Festival. De Grote Markt wordt af en toe afgesloten vanwege te grote toeloop. Maar volgens een woordvoerster van de politie zijn er nog geen grote incidenten geweest. "De sfeer is vooral feestelijk'', aldus de zegsvrouw.

Ook in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam is alvast een feestelijk voorproefje op Koningsdag.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren