logo songteksten.net

'Leeftijdsdiscriminatie voelt heel rot'

(Novum) - LOS ANGELES - Penelope Ann Miller (51) heeft er moeite mee dat interessante rollen aan haar neus voorbijgaan, omdat ze te oud wordt gevonden. "Het is gewoon een feit dat er leeftijdsdiscriminatie is", zegt ze in een interview met Huffpost Live. "Laat ik het zo zeggen: ze vragen me niet meer om het 'vriendinnetje van' te spelen."

Het doet Miller, bekend van films als Carlito's Way en Kindergarten Cop, pijn als ze aan de kant wordt geschoven voor jongere collega's. Ook al snapt ze wel hoe dat werkt in Hollywood. "Toen ik een rol kreeg in Other People's Money waren er ook andere actrices, zoals Deborah Winger en Susan Sarandon, geïnteresseerd. Ik was jong, kwam net kijken en ik kreeg die rol. Ik weet nog dat ik dacht: 'Moet je je voorstellen hoe dat voor hen voelt'. En nu ben ik die vrouw... en dat is rot."

De actrice, die nu speelt in het tv-drama American Crime, heeft respect voor oudere collega's als Jullianne Moore, Meryl Streep en Diane Keaton. "Diane Keaton blies haar carrière nieuw leven in door in die romantische film met Jack Nicholson te spelen. Meryl Streep is het ook gelukt om het gat te overbruggen. En Julianne Moore heeft alles. Zij wordt als sexy beschouwd en ze heeft een Oscar gewonnen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren