logo songteksten.net

VARA zendt solovoorstelling Nasrdin Dchar uit

(Novum) - HILVERSUM - De solovoorsteling Oumi (mijn moeder) van acteur Nasrdin Dchar wordt binnenkort uitgezonden bij de VARA. Een live-registratie van een voorstelling in Carré, waar ook koningin Máxima bij was, wordt op 25 mei uitgezonden op NPO2.

Dat heeft de omroep zondag bekendgemaakt. Het is vrij uniek dat een monoloog op televisie wordt uitgezonden. Het autobiografische Oumi (mijn moeder), dat is geschreven door Maria Goos, vertelt het verhaal van een jongen die door de geschiedenis van zijn moeder inzicht krijgt in zijn eigen leven. Hierdoor is hij in staat om de juiste keuzes te maken voor zichzelf.

Dchars moeder Habiba is een Marokkaanse vrouw die opgroeide in het bergdorpje Touasitte, waarna zij naar het Nederlandse Steenbergen verhuisde. De acteur zelf voelde zich hierdoor ingeklemd tussen loyaal zijn aan het land van zijn moeder, waar zijn wortels liggen, en loyaal zijn aan het land waar hij woont.

Dchar reisde de afgelopen jaren met de bejubelde voorstelling langs de theaters, het laatste seizoen in combinatie met de documentaire Mijn vader de expat van regisseur Abdelkarim El-Fassi. Ook deze film ging over de zoektocht naar identiteit.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren