logo songteksten.net

Jamie Oliver wil meer geld voor kooklessen

(Novum) - LONDEN - Jamie Oliver pleit ervoor meer te investeren in de kooklessen die tegenwoordig verplicht zijn in het Britse onderwijs. Hij vindt dat onderwijsinspecteurs moeten optreden bij scholen die leerlingen alleen cupcakes leren bakken, schrijft The Telegraph.

De beroemde tv-kok zegt dat de onderwijsinspectie kritisch moet kijken naar de verplichte kooklessen op Britse scholen en dat leraren beter moeten weten wat van hun wordt verlangd. Jamie Oliver zegt ook dat er meer geld nodig is voor kookonderwijs. ''Scholen hebben budgetten voor boeken om lezen en schrijven te doceren, maar waarom niet over koken?", zegt Jamie.

Kooklessen zijn sinds vorig jaar verplichte kost. De bedoeling is dat Britse kinderen basisvaardigheden leren om gezonde maaltijden met verse ingrediƫnten te kunnen bereiden. Jamie: ''Nadat de kooklessen verplicht zijn, zijn ze niet meer onderzocht of geƫvalueerd. Niet alle onderwijzers kennen de eisen. Sommige scholen gooien alles om, andere scholen zeggen een beetje aan koken te doen door leerlingen cupcakes te leren bakken in de brugklas."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren