logo songteksten.net

MainStreet brengt ode aan Anne Frank

(Novum) - AMSTERDAM - De jongens van MainStreet hebben zondagmiddag in Theater Amsterdam voor het eerst live hun single Dear Kitty, een ode aan Anne Frank, ten gehore gebracht. Met het nummer trekken de Ambassadeurs van de Vrijheid dinsdag langs de bevrijdingsfestivals in het land.

In Theater Amsterdam beklom de boyband zondagmiddag het podium in Theater Amsterdam nadat presentatrice Zarayda Groenhart haar gesprek met Jacqueline van Maarsen, een klasgenote van Anne Frank, had afgerond. Van Maarsen, in het dagboek van Anne Frank aangeduid met Jopie, vertelde over haar vriendschap met Anne en over haar leven in en na de Tweede Wereldoorlog. Voor aanvang van de theatervoorstelling ANNE stond Theater Amsterdam zondagmiddag uitgebreid stil bij zeventig jaar vrijheid.

MainStreet heeft zich voor Dear Kitty laten inspireren door het verhaal van Anne Frank, vertelt zanger en gitarist Nils Käller. ''Het lied is gebaseerd op haar dagboek. Door haar dagboek en haar teksten blijven de verhalen van Anne Frank voortleven", zegt hij. ''We gebruiken geen quotes uit het dagboek, maar we vertellen om het dagboek heen over Anne Frank om haar verhaal door te vertellen."

Het was zondag voor het eerst dat MainStreet het akoestische nummer Dear Kitty live zong, voordat de band dinsdag per helikopter naar de Bevrijdingsfestivals van Zwolle en Assen vliegt om het nummer aan het publiek te laten horen. Dit weekend brachten ze alvast de bijbehorende videoclip uit die is opgenomen in het theater en waarin een rol is weggelegd voor Sjoukje Hoogma, die Anne Frank speelt.

Rein, Owen, Daan en Nils hebben vorige week de theatervoorstelling ANNE gezien. "Een indrukwekkende voorstelling. Daardoor kunnen we ons nog beter inleven in het lied'', zegt Nils. "Ik hoop dat we de jongeren bij het verhaal kunnen betrekken. Elke generatie krijgt opnieuw de verhalen van Anne Frank mee op school en tijdens de Dodenherdenking. Ik denk dat haar verhaal nog steeds erg leeft onder jongeren."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren