logo songteksten.net

Jim Parsons heeft zin in goddelijke rol

(Novum) - NEW YORK - Acteur Jim Parsons verruilt de tv-studio van The Big Bang Theory deze week voor de theaters van Broadway, waar hij God gaat spelen in het stuk An act of God. Iets waar hij erg naar uitkijkt, vertelt de 42-jarige Amerikaan aan NY Daily News.

Deze week wordt de laatste aflevering van het seizoen uitgezonden van de sitcom, waarin hij de superslimme nerd Sheldon Cooper speelt. De opnamen liggen alweer even achter hem, dus is er tijd voor ander werk. Voor het geld hoeft hij het niet te doen, elke aflevering van de show levert hem 1 miljoen dollar op.

Het toneelstuk is iets heel anders dan de sitcom. Parsons speelt God. "God komt naar aarde en hij is heel ontevreden over het belang dat mensen hechten aan de tien geboden. Dat was helemaal zijn bedoeling niet. Er zijn ook andere geboden, maar daar weet niemand wat over. God stelt even wat nieuwe regels in", beschrijft Parsons het verhaal. "Stukken over het geloof hebben de neiging een beetje zwaar te zijn. Wat grappige momenten zorgen voor wat 'lucht'."

Parsons was eerder al te zien op Broadway in een stuk over aids en in een comedy. Het toneel blijft trekken, vertelt hij. "Ze stuurden me het script op. Ik las het en het sprak me aan. Ik houd ervan om veel verschillende dingen te doen." Het stuk gaat eind mei in première, maar donderdag is de eerste preview al te zien in New York.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren