logo songteksten.net

Amal Clooney kiest controversiële ontwerper

(Novum) - NEW YORK - Amal Clooney droeg maandagavond tijdens het Met Gala in New York een rode baljurk van de ontwerper John Galliano. Een opvallende keuze, vindt Daily Mail, aangezien Galliano in 2011 in opspraak kwam om antisemitische uitspraken.

De modeontwerper werd op video vastgelegd toen hij de uitspraken deed in een café in Parijs. Hij werd vervolgens ontslagen bij modehuis Dior en kreeg van de rechter een boete van 6000 euro. Naderhand zei Galliano verslaafd te zijn geweest aan drank en drugs. In 2013 maakte hij zijn comeback als ontwerper in de ontwerpstudio van collega-couturier Oscar de la Renta in New York.

Blijkbaar heeft mensenrechtenadvocate Amal, die vorig jaar met Hollywoodacteur George Clooney trouwde, Galliano vergeven. Voorafgaand aan het jaarlijkse feest in het Metropolitan Museum Of Arts liet Amal zich door Galliano zelf aankleden. Ook Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour was daarbij, zo is te zien op een foto die werd gedeeld op de Instagram-account van het modeblad.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren