logo songteksten.net

Miley Cyrus lanceert Happy Hippie Foundation

(Novum) - LOS ANGELES - Miley Cyrus wil haar populariteit aanwenden om kwetsbare jongeren te helpen en onrecht te bestrijden. De zangeres heeft daarom de liefdadigheidsinstelling The Happy Hippie Foundation gelanceerd.

De stichting komt op voor daklozen, in het bijzonder jongens en meisjes die zijn weggelopen omdat hun geaardheid niet werd geaccepteerd. Miley gaat onder meer geld inzamelen door 'Backyard Sessions' op te nemen bij haar huis. Ze krijgt hulp van andere sterren als Ariana Grande en Joan Jett. Filmpjes van de optredens moeten mensen aansporen te doneren.

"Met veel dingen die ik doe, trek ik aandacht", zegt de 22-jarige Cyrus tegen het Amerikaanse homoblad Out Magazine. "Maar wat doe ik zodra alle ogen op mij gericht zijn?" The Happy Hippie Foundation is haar antwoord op die vraag. "Ik wil mensen helpen die ik niet ken, maar het is ook een strijd voor mensen die ik juist wel ken en die dicht bij me staan."

Miley heeft zich de laatste tijd afgevraagd wat ze nou écht met haar leven wil. Ze kwam uit bij het helpen van mensen die op straat leven. "Omdat dakloosheid iets is dat we elke dag zien. Het is net als de vogeltjes die fluiten: we negeren het gewoon, omdat we er zo aan gewend zijn. Je kijkt wel op je telefoon, maar nooit naar de persoon die daar zit en hulp nodig heeft."

Zelf heeft Cyrus overigens ook geworsteld met haar identiteit, want ze vond het maar niks dat ze een meisje was. "Ik wilde ook geen jongen zijn", verduidelijkt ze. "Eigenlijk wilde ik geen van beiden zijn. Ik kan me niet vinden in wat mensen verwachten van jongens en meisjes. Het is niet erg om een meisje te zijn, maar wel dat je in een hokje wordt gestopt."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren