logo songteksten.net

'Vijfde Indiana Jones-film gaat er komen'

(Novum) - Er gaat zeker een vijfde film rond het personage Indiana Jones komen. Dat heeft producent Kathleen Kennedy gezegd in een interview met het blad Vanity Fair.

Kennedy is de grote baas van Lucasfilm, het bedrijf dat samen met studio Disney de rechten van Indiana Jones beheert. "Ik durf geen termijn te noemen", voegt Kennedy daaraan toe. "Maar hij gaat er komen. Er ligt nog geen script, maar we zijn er wel heel serieus over aan het praten."

Regisseur Steven Spielberg zei onlangs al graag een vijfde Indiana Jones-film te willen maken. Hij noemde acteur Chris Pratt als een mogelijke opvolger voor Harrison Ford, die inmiddels ruim de zeventig is gepasseerd. De 35-jarige Pratt is hot in Hollywood sinds zijn hoofdrol in megahit Guardians of the Galaxy. Ook vertolkt hij een grote rol in de nieuwe Jurassic Park-film die binnenkort uitkomt.

De Indiana Jones-serie, die tot nu toe bestaat uit vier films, is een van de succesvolste filmreeksen uit de geschiedenis. De verhalen vertellen over de archeoloog Henry 'Indiana' Jones, die in de jaren dertig en vijftig van de vorige eeuw op zoek gaat naar bijzondere antieke artefacten zoals de Ark des Verbonds en de Heilige Graal. De hoofdrol wordt al sinds het begin gespeeld door Harrison Ford.

In het vierde deel, dat zeven jaar geleden uitkwam, leken regisseur Steven Spielberg en producent George Lucas het stokje over te willen dragen aan acteur Shia LaBeouf, die de zoon van Indiana Jones speelde. De vier films brachten wereldwijd 2 miljard dollar op en wonnen in totaal acht Oscars.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren