logo songteksten.net

Natalie Portman kritisch over overheid Israël

(Novum) - LOS ANGELES - Natalie Portman heeft geen goed woord over voor de Israëlische overheid van premier Benjamin Netanyahu. Tegen The Hollywood Reporter vertelt ze: "Ik ben echt heel erg overstuur en teleurgesteld dat hij is herkozen. Ik vind zijn racistische opmerkingen afschuwelijk."

De Amerikaanse actrice heeft tegelijkertijd veel liefde voor haar geboorteland. Daarom besloot ze het boek A Tale Of Love And Darkness, over een beginnend schrijver in Israël kort nadat het land werd opgericht, te verfilmen. Ze produceerde en regisseerde de film en schreef ook het script, dat volledig in het Hebreeuws is. "De taal is wat me aantrok", legt ze uit. "De manier waarop woorden zijn verbonden in het Hebreeuws is ongelooflijk poëtisch en magisch."

Nu Natalie in Parijs woont met haar Franse man Benjamin Millepied, maakt ze zich wel zorgen om haar afkomst. "Luister, ik kom uit Israël", zegt ze, gevraagd of ze overstuur was na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo. "Maar ik zou ook nerveus zijn als zwarte man in dit land. Ik zou nerveus zijn als moslim op veel plekken."

A Tale Of Love And Darkness gaat deze maand op het filmfestival van Cannes in première.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren