logo songteksten.net

Pak Johnny Cash levert vijftigduizend dollar op

(Novum) - Een pak van de Amerikaanse zanger Johnny Cash heeft zondag bij een veiling veel meer opgebracht dan vooraf werd verwacht. De spijkerblauwe overall werd na een felle biedoorlog uiteindelijk voor vijftigduizend dollar van de hand gedaan.

Cash draagt het pak op de beruchte foto waarop hij tijdens een optreden in de San Quentin-gevangenis zijn middelvinger opsteekt naar de camera. De Britse persdienst Reuters schrijft dat de verwachte opbrengst 'slechts' tussen de twee- en vijfduizend dollar lag.

Een ander voorwerp dat zondag onder hamer ging, was een akoestische gitaar waarop Cash ooit de eerste vier regels van zijn hit I Walk the Line schreef. Het instrument ging eveneens voor vijftigduizend dollar naar een nieuwe eigenaar. Ook handgeschreven songteksten van nummers die nooit tot wasdom kwamen waren gewilde items op de veiling die in totaal zevenhonderdduizend dollar opleverde.

De in 2003 overleden Johnny Cash was een van de meest invloedrijke artiesten van de Verenigde Staten. Vijf jaar geleden verscheen een film over de Man in Black, getiteld Walk the Line, waarin hij wordt vertolkt door Joaquin Phoenix.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren