logo songteksten.net

Nieuwe album Paul Weller al te horen

(Novum) - LONDEN - Het nieuwe album van rocker Paul Weller, Saturns Pattern, dat komende maandag verschijnt, is al exclusief te beluisteren via de website van het Engelse dagblad The Guardian. Het is de twaalfde soloplaat van Weller, die in ons land vooral bekend werd met de hits You Do Something To Me en Wild Wood.

Saturns Pattern is de opvolger van het in 2012 verschenen, avontuurlijke album Sonik Kicks. Het negen songs tellende Saturns Pattern laat Weller van zijn meest veelzijdige kant horen. Er staan zowel rocksongs als ballads op en er zijn funk- en jazzinvloeden te horen. Op de website van The Guardian noemt hij de plaat een van de beste dingen die hij gedaan heeft en een genot om te maken.

De nu 56-jarige Weller begon zijn carrière in de jaren zeventig als zanger, gitarist en songschrijver van het rocktrio The Jam. In de jaren tachtig vierde hij internationale successen met het meer jazzgerichte The Style Council en sinds de jaren negentig is hij actief als soloartiest. Hij wordt vaak beschouwd als een soort peetvader van Britse mod-beweging in de rockmuziek en als inspirator van de Britpop.

Afgelopen maand gaf Paul Weller nog succesvolle concerten in Utrecht en Amsterdam. Hij zou ook op 28 juni op het Haagse Parkpop spelen, maar dat optreden heeft hij onlangs afgezegd omdat hij diezelfde dag op het Britse Glastonbury uitgenodigd is als speciale gast van headliner The Who.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren