logo songteksten.net

Zangeres Paloma Faith in vervolg op Bellezza

(Novum) - CANNES - Zangeres Paloma Faith speelt zichzelf in Youth, de nieuwe film van regisseur Paolo Sorrentino. Dat bleek woensdag op het festival van Cannes, waar de tragikomedie zijn wereldpremière beleefde.

Faith vertolkt in het verhaal de nieuwe vriendin van de zoon van één van de twee hoofdpersonages. De zoon bezoekt zijn vader en een oude vriend in een kuuroord in de Alpen om zijn nieuwe scharrel voor te stellen. De hoofdrollen worden gespeeld door Michael Caine en Harvey Keitel. Ook Rachel Weisz, Paul Dano en Jane Fonda zijn te zien in de film, die aan het eind van de week kans maakt op de prestigieuze Gouden Palm.

Paolo Sorrentino maakte twee jaar geleden La Grande Bellezza. De melancholieke ode aan Rome en het leven ontpopte zich over de hele wereld tot een enorme hit. In Nederland bezochten bijna 300.000 mensen de film. De critici reageerden woensdag over het algemeen positief op Youth, die qua sfeer en opbouw veel weg heeft van Bellezza.

Het is overigens niet de eerste film waarin de Britse zangeres te zien is. Eerder speelde ze al een rolletje in The Imaginarium of Doctor Parnassus, de laatste film die Heath Ledger maakte voor hij overleed. Ook was Faith te zien in een aantal series. Youth is in het najaar in de Nederlandse bioscopen te zien.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren