logo songteksten.net

Moke terug na anderhalf jaar stilte

(Novum) - Na een stilte van anderhalf jaar maakt de Amsterdamse band Moke zijn comeback. In het najaar verschijnt een nieuw album: een echte Moke-plaat maar wel met een 'nieuw sausje en een frisse sound', aldus zanger Felix Maginn en toetsenist Eddy Steeneker tegen Novum Nieuws.

De eerste single Let It Burn werd vorige week gelanceerd. Het is de voorbode voor het nieuwe album dat in de herfst moet uitkomen en klinkt als het verlengde van de nieuwe track, belooft Steeneker. Volgens hem zijn de eerste reacties goed. "De mensen zijn enthousiast. Er hangt een positieve vibe om ons heen", vertelt hij.

De band laste eind 2013 bewust een pauze in. "We wilden even goed nadenken wat we gingen doen voor onze volgende stap. Dat kostte even tijd", legt Maginn uit. In de tussentijd waren de bandleden bezig met hun eigen muzikale projecten totdat het na een paar maanden weer begon te kriebelen. "Dat begon vrij snel alweer", aldus Steeneker. "Als ik andere bandjes zag spelen, had ik echt zin om zelf weer te spelen."

Moke viert in het najaar niet alleen de komst van het vierde studioalbum. De band bestaat ook nog eens tien jaar. "Dat is verrassend snel gegaan", aldus Steeneken. "Ik verbaas me dat het al tien jaar is. We hebben zo veel leuke dingen gedaan." De band is in de tussentijd muzikaal flink gegroeid, vindt hij. "Als je zo lang samenspeelt dan weet je ook de kracht van de band. Je komt ook steeds dichter bij de sound van de band."

De fans die deze zomer tijdens het festivalseizoen al een voorproefje van het nieuwe album hopen te krijgen, moeten nog even geduld hebben. De kans dat Moke veel op de podia staat is niet erg groot. "Het kan misschien wel maar eerst moet het album echt af. Daar ligt onze prioriteit", zegt Maginn. Na de cd-release komt er wel een clubtour.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren