logo songteksten.net

Robert De Niro prijst studenten kunstacademie

(Novum) - NEW YORK - Robert De Niro heeft vrijdag de net afgestudeerde studenten van de Tisch School of the Arts toegesproken en dat deed de acteur op een nogal aparte manier. Gelijk nadat hij de studenten had gefeliciteerd met hun diploma zei hij ook dat ze nu wel 'zwaar de klos' zijn.

De studenten konden deze opmerking wel waarderen, de hele zaal begon namelijk hard te lachen. "Studenten die afstuderen als zuster of broeder hebben snel een baan. En dat geldt ook voor tandartsen, rechten- en geneeskundestudenten. Leraren krijgen ook allemaal een baan, het zijn geen fijne banen, maar ze werken in ieder geval wel", aldus Robert die nog heel wat beroepsgroepen die makkelijker aan een baan kunnen komen opsomt.

Vervolgens prijst De Niro de studenten voor het feit dat ze hebben gekozen voor een artistieke creatieve studie. "Jullie hebben een talent ontdekt, een ambitie ontwikkeld en gaan voor jullie passie", aldus de wereldberoemde acteur. Hij zegt dat de studenten passie belangrijker vinden dan stabiliteit. "Jullie gaan voor jullie dromen."

Robert zegt dat de studenten moeten leren omgaan met afwijzingen, daar heeft hij zelf ook mee te maken gehad. "Dat doet even pijn, maar het is meestal niet persoonlijk en het hoort bij het leven." De Niro sluit zijn speech bemoedigend af. "Ik weet zeker dat julie het gaan maken. Ga ervoor."

De Niro (71) heeft zelf nooit zijn school afgemaakt. Hij stopte toen hij op de middelbare school zat, omdat hij heel graag acteur wilde worden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren