logo songteksten.net

Nevada past wet aan voor zaken Bill Cosby

(Novum) - CARSON CITY - Nevada heeft de wettelijke verjaartermijn voor zedenzaken verlengd zodat de vermeende slachtoffers van Bill Cosby hem aan kunnen klagen. Dat meldt The Wrap.

Lise Lotte Lublin lobbyde voor het afschaffen van de verjaartermijn nadat ze bekendmaakte in 1989 in een hotel in Las Vegas gedrogeerd te zijn door Cosby. De termijn wordt niet afgeschaft, maar toch heeft Lublin deels succes: gouverneur van Nevada Brian Sandoval tekende dinsdag een wet die de verjaartermijn van vier jaar oprekt naar twintig jaar.

Bill Cosby is inmiddels door meer dan dertig vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik. De meeste aanklachten stellen dat Cosby de vrouwen middels drankjes drogeerde alvorens hij ze seksueel misbruikte. "Hij stond erop dat ik wat dronk. Ik vertrouwde hem omdat hij een gerespecteerd man was. Mijn volgende herinnering was dat ik thuis wakker werd", zo meldde Lublin. Ook in de staten Ohio, Florida en Oregon liggen voorstellen om de verjaartermijn voor zedenzaken te veranderen. Cosby kon tot nog toe niet voor de rechter worden gedaagd omdat alle aantijgingen tegen de komiek verjaard zijn.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren