logo songteksten.net

Glazen Huis volgend jaar in Breda

(Novum) - In 2016 bouwt 3FM zijn bekende Glazen Huis in de week voor kerst op in Breda. Voor de succesvolle goededoelenactie Serious Request strijken de vastende dj's volgend jaar voor de tweede keer neer in de Brabantse stad. In 2008 was Breda ook al het decor van de inzamelingsweek van 3FM en het Rode Kruis. Dat maakte 3FM-dj Paul Rabbering woensdag bekend in zijn radioshow.

Eind dit jaar vindt de twaalfde editie van Serious Request plaats in Heerlen. Het is nog niet bekend voor welke stille ramp dit jaar geld wordt ingezameld en welke dj's het Glazen Huis ingaan.

In december 2014 werd vanuit het Glazen Huis in Haarlem een recordbedrag van ruim 12,3 miljoen euro opgehaald voor slachtoffers van seksueel geweld in conflictgebieden. Toen met Gerard Ekdom, Domien Verschuuren en Coen Swijnenberg in het huis.

Breda was in 2008 de derde stad die de doorzichtige mobiele studio van 3FM mocht ontvangen. Na drie edities vanuit Utrecht, streek het mediacircus in 2007 neer in Den Haag en trok daarna elk jaar naar een andere stad. Vanuit Breda werd zeven jaar geleden ruim 5,6 miljoen euro ingezameld voor hulp aan vluchtelingen. Dj's Giel Beelen (toen zijn vierde keer), Coen Swijnenberg (eerste keer) en Paul Rabbering (eerste keer) zaten toen een week lang zonder eten in de glazen studio om non-stop radio te maken.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren