logo songteksten.net

Natalie Portman: omarm een gebrek aan kennis

(Novum) - CAMBRIDGE - Natalie Portman vindt dat de studenten van Harvard niet bang moeten zijn voor naïviteit en een gebrek aan ervaring. Dat vertelde ze in een toespraak op die universiteit.

"Maak gebruik van het feit dat je nog niet zoveel aan jezelf twijfelt, want als je ouder wordt, wordt je realistischer", vertelde ze op de universiteit waar ze in 2003 afstudeerde. "Accepteer dat je een gebrek aan kennis hebt en gebruik dat als een kracht."

De actrice stapte zelf onvoorbereid in haar rol in de film Black Swan, en daar kreeg ze alles behalve spijt van. "Ik was ontzettend onvoorbereid. Mensen zeiden dat het een risico was om een professionele balletdanseres te portretteren. Als ik had geweten hoe beperkt ik was, had ik het risico nooit genomen. Maar ik geloofde in mezelf en het risico leidde tot een van mijn grootste persoonlijke en professionele prestaties."

Pas debuteerde Portman als regisseur met haar film A Tale of Love and Darkness, ook dat kon ze alleen doen door niet stil te staan bij de obstakels die haar te wachten stonden. "Ik was blind voor de grote uitdaging om een periodestuk te maken, helemaal in het Hebreeuws, waarin ik ook nog zelf speel met een 8-jarige tegenspeler", vertelt Portman. "Ik had doodsbang moeten zijn, maar mijn onwetendheid over mijn beperkingen leidde tot zelfvertrouwen en bracht mij in de positie van regisseur. Het werd de meest betekenisvolle ervaring uit mijn carrière."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren