logo songteksten.net

Nederlandse cabaretier naar Cirque du Soleil

(Novum) - AMSTERDAM - De Nederlandse cabaretier Eric Koller is gecontracteerd voor een rol in de nieuwste reizende show van het theatrale wereldcircus Cirque du Soleil. De in fysieke komedie gespecialiseerde Koller vertrekt begin 2016 naar Montreal, Canada alwaar hij aan de nieuwe show gaat werken. Dat heeft Koller vrijdag bekendgemaakt.

Cirque du Soleil volgt de clowneske Nederlandse cabaretier al jaren. Er is al lange tijd contact geweest over een samenwerking. Dit heeft nu geresulteerd in een contract voor 2016 en 2017. Na de ontwikkel- en repetitiefase gaat Koller met het wereldcircus op tournee door Canada en de Verenigde Staten, waarbij vele steden worden aangedaan.

Koller zal voor Cirque du Soleil gaan werken onder zijn pseudoniem 'Fool Koller'. In Koller blijft thuis, zijn huidige show waarmee Koller momenteel langs de Nederlandse theaters toert, wacht hij samen met zijn publiek op antwoord op zijn sollicitatie bij een wereldcircus. In de show droomt Koller over een carrière als clown in de magische wereld van het circus.

De inspiratie voor deze voorstelling kwam voort uit eerdere interesse van Cirque du Soleil. Koller blijft thuis is nog te zien tot en met 22 december 2015. Dan sluit Koller zijn tournee af in het Oude Luxor theater in Rotterdam. Komend najaar is Koller dus voorlopig voor het laatst te zien in Nederland. De try-outs voor zijn nieuwe show die voor begin 2016 op het programma stonden, komen te vervallen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren