logo songteksten.net

Georgina slaat regelmatig filmrol af

(Novum) - AMSTERDAM - Georgina Verbaan is momenteel te zien in de nieuwe film De Surprise, daarin speelt ze naast Jeroen van Koningsbrugge de hoofdrol. De actrice bekent tegenover het Volkskrant Magazine dat ze voor deze rol eigenlijk niet zoveel zin meer had in acteren. "Ik vond er geen hol meer aan, al die rollen", zegt ze.

Georgina slaat dan ook regelmatig rollen af. "Maar ik kan niet de hele tijd nee blijven zeggen; op een gegeven moment kijk ik naar zo'n lege agenda", legt ze uit. Soms denkt ze eraan om een statement te maken en laat ze drie aanbiedingen aan haar voorbij gaan, 'en dan zit ik een tijdje thuis, maar dan gebeurt er niet zo veel'. "En dan komt er iets vreselijks langs en dan doe ik dat toch maar gewoon."

Hoewel Verbaan dus regelmatig een rol laat schieten, vertelt ze ook dat acteren iets is wat ze 'moet doen'. "Ik wil het doen, ik moet het doen. Dat is altijd zo geweest. Het komt omdat - en dit is psychologie van de koude grond - ik doorgaans nogal gereserveerd ben en ik bij acteren helemaal kan openstaan en ongegeneerd kan doen wat ik anders niet doe."

Hoewel Georgina al heel wat jaren in het vak zit en een bekende Nederlander is, vindt ze het geven van interviews nog steeds ongemakkelijk. "We kennen elkaar niet, maar ik moet de hele tijd over mezelf praten." Daarbij herkent Georgina vaak maar weinig van zichzelf als ze het interview terugleest. "Ik word dommer gemaakt, mijn taal wordt versimpeld, lange zinnen worden korter en hier en daar plakken ze er 'hihihi' tussen", legt Verbaan (35) uit.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren