logo songteksten.net

Afrojack beschouwt Flying Dutch als erkenning

(Novum) - ROTTERDAM - Afrojack noemt het in zijn eigen woorden geil dat hij zaterdag met de elite van de Nederlandse dj's mocht draaien op het festival The Flying Dutch. "We voelen het als een erkenning voor ons werk."

Na een middagshow in Amsterdam en een set in Eindhoven gaf Afrojack zaterdagavond zijn slotshow in Rotterdam. "We vliegen over de hele wereld. En internationaal zijn we zogenaamd hele grote artiesten die in uitverkochte stadions staan. The Flying Dutch bewijst voor mij dat we ook in Nederland worden gewaardeerd, ondanks de soms wat zure commentaren hier op internet. Maar zie je nou wel dat we het goed doen? Het is fijn te voelen dat Nederland toch een beetje trots op ons is. Daar doe je het voor."

"The Flying Dutch is het eerste festival dat puur op de Nederlandse dj's is gebaseerd. Er komen hier 100.000 mensen voor alle Nederlandse dj's bij elkaar. Dat maakt mij en alle andere dj's die hier staan erg trots. We voelen het als een erkenning. Dit brengt toch wat meer respect voor de Nederlandse 'plaatjesdraaier'. Nederlanders reageren vaak heel nuchter op ons. Dance is de afgelopen twintig jaar in Nederland zo normaal geworden, waardoor het lijkt alsof we niet zoveel gewaardeerd worden als bijvoorbeeld in Amerika. The Flying Dutch bewijst dat ook Nederlanders dance een leuke vorm van entertainment vinden."

Drie optredens op een dag doet Afrojack denken aan vervlogen tijden. ''Vroeger toen ik alleen nog in Nederland draaide, was het gewoon om elke week twee tot drie boekingen per avond te hebben. Toen reed ik van de ene naar de andere club. Het is toch wel grappig, dat ik na zeven jaar weer drie boekingen op een dag doe in Nederland. En al is het met een helikopter, het voelt als ouderwets. Het is net als toen ik met mijn handgeschakelde Suzuki Swift uit 1989 van hot naar her reed middenin de nacht."

"Een helikopter went, maar het blijft leuk. Ik had nog nooit met een helikopter boven Nederland gevlogen. Ik vind het nu wel leuk al die snelwegen en files te zien. Ik ken alle Nederlandse snelwegen echt uit mijn hoofd, omdat ik vroeger zoveel in Nederland heb gedraaid. Dus het is toch wel heel stoer dat ik er met een helikopter overheen kan vliegen. Ik heb heel vaak in Australiƫ in een helikopter gezeten, in Istanboel en in Tokio, maar daar herkende ik onderweg niks."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren