logo songteksten.net

Nieuwe track Muse online

(Novum) - LONDEN - De Britse rockgroep Muse heeft het nummer The Handler online gezet. Het is het vijfde en laatste nummer dat de groep 'weggeeft' voordat op 8 juni aanstaande het nieuwe album Drones verschijnt.

Frontman Matt Bellamy verklaarde onlangs tegenover het Britse muziekblad NME dat Drones weer méér een rockalbum is. Er ligt meer de nadruk op gitaar, bas en drums dan het geval was op de experimentelere voorganger The 2nd Law uit 2012.

Het in 1994 in het Engelse Teignmouth opgerichte rocktrio Muse had ook in Nederland een half dozijn top-40 hits, maar werd vooral bekend als albumband. De drie meest recente studioalbums, Black Holes and Revelations (2006), The Resistance (2009) en The 2nd Law (2012), behaalden stuk voor stuk de eerste plaats in de Nederlandse albumlijst.

In maart van dit jaar verscheen de eerste single van het nieuwe album, Dead Inside met op de B-kant Psycho, dat in ons land een bescheiden hit werd. De tweede single Mercy, die half mei werd gelanceerd, haalde de hitlijst niet. Vorige week verscheen het nummer Reapers op YouTube en konden fans die het album al bestelden het nummer ook downloaden. The Handler is sinds dinsdag zowel via YouTube als Spotify te beluisteren.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren