logo songteksten.net

Duitse 'superster' hoeft niet in gevangenis

(Novum) - FRANKFURT - De Duitse 'superster' Severino hoeft voor het oplichten van bejaarde vrouwen niet de gevangenis in. Een rechtbank in Frankfurt veroordeelde hem dinsdag tot een voorwaardelijke celstraf van één jaar en negen maanden. Severino won vorige maand de show 'Duitsland zoekt een superster' op RTL. Het leverde hem een platencontract en een half miljoen euro op.

De 28-jarige Severino bekende dinsdag tegenover de rechtbank dat hij in 2012 en 2013 negen keer bejaarde vrouwen heeft bezocht en hun pincode heeft ontfutseld. Hij had medeplichtigen tevoren de vrouwen laten opbellen. Zij deden zich als bankmedewerker voor en zeiden dat een virus het computersysteem van de bank was binnengedrongen. Om dat te bestrijden zou een collega langskomen en hun om de pincode van hun bankpas vragen. De bende zou de vrouwen ongeveer 19.000 euro afhandig hebben gemaakt.

Severino zei dinsdag dat hij te laat had bemerkt dat 'dit de verkeerde weg was'. Zijn advocaat zei dat hij de schade zal vergoeden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren