logo songteksten.net

Neil Young maakt geen muziek voor politici

(Novum) - Nadat Donald Trump ongevraagd zijn muziek gebruikte voor zijn presidentscampagne, wil Neil Young duidelijk maken dat hij geen muziek maakt voor campagnevoerende politici. Dat vertelt hij op Facebook.

Donald Trump maakte deze week zijn kandidaatschap voor het Amerikaanse presidentschap bekend onder begeleiding van Neil Youngs Rockin In The Free World. Young liet toen snel weten dat hij niet blij was. De zanger legt nu in een persoonlijke post op Facebook uit waarom hij zijn muziek sowieso voor geen enkele kandidaat zou uitlenen. "Ik ben Canadees en stem niet in de VS, maar belangrijker nog: ik ben het niet eens met het huidige systeem in de VS en sommige andere landen. Steeds meer wordt de democratie gegijzeld door de belangen van bedrijven. Het geld dat nodig is om aan de presidentsverkiezingen mee te doen, de lobby's en de gesponsorde politieke beslissingen geven voorkeur aan de belangen van bedrijven ten koste van die van het volk."

De muzikant benadrukt wel dat het overigens prima is dat mensen met verschillende achtergronden naar zijn muziek luisteren. "Muziek is een universele taal, dus ik ben blij dat mensen met verschillende opvattingen van mijn muziek kunnen genieten, ook al delen ze mijn visie niet." Young gaat verder uitgebreid in op de macht van het zakenleven in de politiek. Onlangs frustreerde het bedrijfsleven hem toen hij zich als activist inzette voor betere wetgeving voor voedselveiligheid, dat werd tegengehouden door de bedrijven Starbucks en Monstanto. Neils vertrouwen in het politieke systeem is daarom niet al te best: "Ik vertrouw politici die miljoenen van bedrijven aannemen niet. Ik vertrouw mensen. Dus maak ik mijn muziek voor mensen, niet voor presidentskandidaten."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren